Серія тренінгів із працівниками МВС України, проведені за підтримки Спільної програми Європейської Комісії та Ради Європи «Боротьба із поганим поводженням та безкарністю в Україні, Молдові та країнах Південного Кавказу»

За період з травня по липень 2010 року ХМГО «ХІСД» за підтримки Спільної програми РЄ та ЄК «Боротьба із поганим поводженням та безкарністю в Україні, Молдові та країнах Південного Кавказу», а також МВС України було проведено 7 тренінгів для працівників міліції і правозахисників, у яких взяли участь 120 співробітників кримінального розшуку, слідства та системи спеціальних установ МВС України з усіх регіонів України, а також 20 правозахисників, які спеціалізуються на моніторинговій діяльності. Тренінги проводилися відомими міжнародними експертами: Еріком Сванідзе- двічі делегатом у ЄКПТ від Грузії, Джимом Мардохом – деканом факультету права Університету Глазго, Шотландія, Жаном- П’єром Де Восом – суперінтендатом Федеральної Поліції Королівства Бельгії. Серед національних експертів можна зазначити Віталія Каська – начальника міжнародного відділу Генеральної прокуратури України, Дмитра Третьякова – реєстратора Європейського Суду з прав людини, а також відомого адвоката Аркадія Бущенка. Крім того, тренінги були істотно доповнені презентаціями власних експертів ХІСД: к. соц. н. Дениса Кобзіна, к.соц. н. Юрія Бєлоусова, д.ю.н. Олега Мартиненка та Володимира Батчаєва.
В ході тренінгів особливу увагу біло приділено дотриманням таких прав людини як: свобода від катувань у світлі вимог ст. 3 Європейської Конвенції прав людини, право на свободу та особисту недоторканість (ст. 5), позитивний обов’язок держави розслідувати факти поганого поводження в Україні, відповідність умов тримання мінімальним стандартам, моніторинг незаконного насильства у органах внутрішніх справ України, а також система моніторингу дотримання прав громадян в діяльності МВС України. Всі учасники отримали комплекти літератури, компакт – диски, що дозволить їм не тільки використати їх у своїй практичній діяльності, але й розповсюдити знання про європейські стандарти поліцейської діяльності у професійному середовищі працівників міліції.

Залишити відповідь

testimonial-bg

Контактна інформація

Напишіть нам

Ви можете зв'язатись з нами за допомогою наступної форми

[email protected]
+38 (097) 104 38 02
+38 (099) 197 20 30