Чому конспірологічна пропаганда успішна і що з цим робити: Вразливість аудиторії та спротив антизахідній, прокремлівській дезінформації в Україні

конспирологияНайбільш ефективна пропаганда резонує з базовим світоглядом та особистим досвідом аудиторії. Щоби з нею боротися, треба розуміти спосіб мислення, на який вона націлена. Приведений аналіз має на меті саме таке розуміння. Дане дослідження виявляє способи протистояння існуючим конспірологічним наративам, як в Україні, так і в будь-якій іншій країні, де закріпилося подібне мислення (як у США та більшій частині Європи). Оскільки наразі в центрі дезінформаційних кампаній опинилися протиковідні вакцини, подолання цього виклику стало нагальним пріоритетом громадського здоров’я так само, як і політичним.

Харківський інститут соціальних досліджень з раздістю долучився до цього проєкту, реалізувавши проведення фокусованих групових інтевью та взявши участь у написанні звіту.

Ініціатором ідеї є програма «Арена», яка реалізується реалізується на базі Інституту глобальних відносин (IGA) при Лондонській школі економіки та Інституту SNF Agora при Університеті Джонса Гопкінса, а також Лабораторія журналістики суспільного інтересу. Медіа-моніторинг здійснено Інтерньюз-Україна. Аналіз соціальних медіа здійснено Інститутом досліджень злочинності та безпеки Кардіфського університету. Дослідження проведено за підтримки Міністерства закордонних справ, співдружності та розвитку Великобританії.

 

Залишити відповідь

testimonial-bg

Контактна інформація

Напишіть нам

Ви можете зв'язатись з нами за допомогою наступної форми

[email protected]
+38 (097) 104 38 02
+38 (099) 197 20 30