Допомогаємо інтернатам у Харківській області, готуємо їх до зими

З початку російського вторгнення Харківська область опинилась в епіцентрі військових подій, що стало значним викликом для системи соціального захисту населення області.  Окремі установи, які надавали послуги стаціонарного догляду з постійним проживанням для осіб похилого віку та осіб з інвалідністю, опинилися в окупації або в зоні наближеної до активних бойових дій.

За таких умов підтримка установ-надавачів соціальних послуг, забезпечення їх життєво необхідними ресурсами стало важливою задачею для багатьох громадських організацій.

ГО «Харківський інститут соціальних досліджень» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та CARE Deutschland в рамках Грантової гуманітарної програми «Гуманітарна солідарність» реалізовала проєкт гуманітарної підтримки  інтернатних установ  системи соціального захисту населення Харківської області.

Наша діяльність була спрямована на забезпечення мешканців стаціонарних установ, осіб похилого віку та осіб з інвалідністю необхідними ліками, виробами медичного призначення, санітарно-гігієнічними засобами, забезпечення якими ускладнено в умовах воєнного часу.

Також ми придбали та передали до інтернатних установ обладнання для автономного енергоживлення. Це є вкрай необхідним у разі аварійного припинення електропостачання при надзвичайній ситуації. Для належної підготовки до осінньо-зимового періоду один з інтернатів отримав обладнання, необхідне для забезпечення роботи опалювальної системи інтернатної установи.

Сприяння у забезпеченні незалежного функціонування установ стаціонарного догляду  на територіях наближених до воєнних дій, удосконалення нормативно-правової бази з питань організації соціальних послуг в умовах воєнного стану залишається однією з найважливіших задач нашої організації.

Залишити відповідь

testimonial-bg

Контактна інформація

Напишіть нам

Ви можете зв'язатись з нами за допомогою наступної форми

[email protected]
+38 (097) 104 38 02
+38 (099) 197 20 30