Клуб відповідального батьківства – нова ініціатива чугуївської громади

Продовжуємо розповідати про соціальні проекти у м. Чугуїв. Ще одним переможцем у конкурсі міні-грантів від ХІСД став Клуб відповідального батьківства «Всією родиною в майбутнє». Клуб організований на базі Чугуївського міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей у партнерстві з Чугуївською міською громадською організацією багатодітних матерів «Берегиня». Клуб – це нова соціальна послуга у чугуївській громаді, він об’єднує сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах і самостійно не можуть їх подолати, та працівників різних служб, які працюють із такими сім’ями. Мета клубу – надати підтримку сім’ям у кризових ситуаціях та навчити самостійно справлятися з сімейними труднощами без втручання працівників соціальних служб. Така послуга сприятиме зниженню поміщень дітей до центру соціально-психологічної реабілітації та запобігатиме соціальному сирітству.
Заняття у клубі проводять психологи, педагоги, а також спеціалісти Служби у справах дітей, Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Служби молодіжної політики та організації оздоровлення дітей, ГО «Берегиня». На засіданнях клубу батьки навчаються позитивним моделям виховання, уникненню та вирішенню конфліктів, розвивають навички догляду за дітьми, навички проведення змістовного дозвілля, здорового способу життя. Засідання проходять в інтерактивній формі – батьки обговорюють життєві ситуації, дивляться фільми, діляться власними проблемами і намагаються спільно знайти їх рішення. За півтора місяці роботи Клубу було проведено 3 заняття, кожне з яких відвідали близько 15 батьків СЖО. Найближче засідання клубу відбудеться 13 червня і буде присвячене розумінню власних емоцій і навичкам керування ними.
Клуб фінансується Європейським Союзом в рамках Проекту ХІСД «Посилення ролі місцевих громад у прийнятті рішень щодо надання соціальних послуг», а також Чугуївським міським центром соціально-психологічної реабілітації дітей. Після закінчення проекту міні-гранту клубу знадобиться ще більше підтримки громади для продовження функціонування. Тож, якщо ви хочете допомогти сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах, речами або моральною підтримкою, стати волонтером Клубу, можете вже сьогодні звертатися з ініціативою до Чугуївського центру соціально-психологічної реабілітації дітей.

testimonial-bg

Контактна інформація

Напишіть нам

Ви можете зв'язатись з нами за допомогою наступної форми

[email protected]
+38 (097) 104 38 02
+38 (099) 197 20 30