ІІІ Конституційний полілог «Юстиція в умовах конфлікту: виклики та перспективи судової реформи»

21-22 грудня 2016 року команда ХІСД взяща участь у ІІІ Конституційному полілозі «Юстиція в умовах конфлікту: виклики та перспективи судової реформи». Крім питань судової реформи та особливостей здійснення правосуддя в умовах конфлікту було обговорено новий формат включення громади до вирішення питань щодо забезпечення безпеки на місцевому рівні. Денис Кобзін, директор ХІСД, презентував результати соціологічного досілдження “Безпека жителів Жонецької, Луганської та Одеської областейЖ ситуація, фактори, сособливості”.

Однією з головних проблем діяльності органів юстиції, та державної влади в цілому є вкарй низький рівень довіри. Так, наприклад, судам в Луганській області довіряють лише 8,6% населення. За таких низьких показників довіри годі і говрити про легітимність функціонування органів правосуддя.
Після презентації відбулося обговорення, під час якого було з’ясовано можливість спільного впливу на забезепечння безпеки в регіоні за підтримки громади. Однією з можливих форм такої взаємодії могли би стати “ради безпеки” на місцевому рівні, до яких увійшли би представники правоохоронних органів, суду, юстиції та представники місцевої громади. На тлі високої готовності громадян брати участь у забезпеченні безпеки у місці проживання, по Луганській області він коливається у інтервалі від 60 до 74%, залучення ресурсу громади здатне комплексно вирішити питання забезпечення безпеки та підвищити легітимність функціонування усіх державних інституцій.
Полілог відбувся за підтримки Координатора Проектів ОБСЄ в Україні.

testimonial-bg

Контактна інформація

Напишіть нам

Ви можете зв'язатись з нами за допомогою наступної форми

[email protected]
+38 (097) 104 38 02
+38 (099) 197 20 30